Prethodno priopćenje o kreativnosti u službi inkluzije

kol 26, 2024 | Ostalo (članci, studije, izvještaji), Publikacije

Rezultati istraživanja koje je dr.sc. Damir Demonja proveo sa Svjetlanom Kočinović, dr. sc. Mariom Kovačem i Brankom Bankovićem objavljeni su kao  prethodno priopćenje Kreativnost u službi inkluzije: primjeri hrvatske dobre prakse u izvedbenim umjetnostima.

U radu se pokazuje kako se izvedbene umjetnosti dramskog i plesnog izražavanja koriste u edukacijsko- rehabilitacijskoj praksi, odnosno u osnaživanju osoba s intelektualnim teškoćama u polju razvoja samosvijesti i samozastupanja te u poticanju umjetnika za suradnju s osobama s intelektualnim teškoćama u stvaranju umjetničkog djela. Rad daje doprinos preusmjeravanju navedenih aktivnosti iz područja socijalne skrbi i povremenih društvenih projekata pojedinaca i nevladinih udruga u ona umjetnosti i kulture. To je važno zbog razumijevanja, prihvaćanja, podrške i implementiranja načela inkluzije u svakodnevnom životu osoba s intelektualnim teškoćama i svih onih s njima povezanih u interakciji na bilo koji način i u bilo kojem opsegu i intenzitetu.

Cjeloviti tekst dostupan je na poveznici: https://hrcak.srce.hr/file/460986.

Pročitajte još

Godišnji sastanak Europskog vijeća za vanjsku politiku

Godišnji sastanak Europskog vijeća za vanjsku politiku

Senada Šelo Šabić sudjelovala je, kao članica Vijeća, na godišnjem sastanku Europskog vijeća za vanjsku politiku (European Council on Foreign Relations). Sastanak je održan u Madridu, 4.-5. srpnja 2024. Godišnji sastanak okupio je preko 280 sudionika iz Europe i...

Skip to content