ilustracija

Predavanje o klimatskim promjenama za Generali osigiranje

lip 6, 2024 | Novosti

U sklopu ovogodišnjeg WeLearn Week-a Generali osiguranja, predstojnica Odjela za međunarodne gospodarske i političke odnose dr. sc. Ana-Maria Boromisa održala je 5. lipnja stručno on-line predavanje za zaposlenike o klimatskim promjenama. Predavanje je ocrtalo odgovore na sljedeća pitanja:

  1. Što znamo o klimatskim promjenama?
  2. Što možemo očekivati?
  3. Kako će klimatske promjene utjecati na kvalitetu života? (posao, zdravlje, hranu, vodu, energiju, promet, način provođenja slobodnog vremena..)?
  4. Što možemo napraviti ?
  5. Što ako ništa ne napravimo?

Ukratko su prikazani nalaza Šestog izvještaja Međunarodnog panela za klimatske promjene i projekcije klime za Hrvatsku, kao i očekivani učinci promjene klime na  različite aspekte života (zdravlje, poslovne prilike, sigurnost, migracije). Identificirane su različite razine mjera (nacionalne, na razini društava, pojedinaca) i njihov doprions ublažavanju i prilagodbi na klimatske promjene.

Na predavanju je bilo 200 zaposlenika Generali osiguranja.

Pročitajte još

Godišnji sastanak Europskog vijeća za vanjsku politiku

Godišnji sastanak Europskog vijeća za vanjsku politiku

Senada Šelo Šabić sudjelovala je, kao članica Vijeća, na godišnjem sastanku Europskog vijeća za vanjsku politiku (European Council on Foreign Relations). Sastanak je održan u Madridu, 4.-5. srpnja 2024. Godišnji sastanak okupio je preko 280 sudionika iz Europe i...

Skip to content